ΜΠΑΚΙ το Κυκλοφοριακό Φιδάκι

Μπάκι το Κυκλοφοριακό Φιδάκι

Τι είναι το παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι

Το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι - ΠΚΦ (“Traffic Snake Game” - TSG http://www.trafficsnakegame.eu/ αποτελεί μία διασκεδαστική και αποδοτική καμπάνια για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με στόχο την προώθηση του περπατήματος και της χρήσης ποδηλάτου ή / και των ΜΜΜ για την μετακίνηση προς και από το σχολείο.

Το ΠΚΦ μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο υφιστάμενο σχολικό πρόγραμμα αλλά και να εμπλουτισθεί με επιπλέον δραστηριότητες. Το παιχνίδι αυτό αφορά όλη την μετακίνηση προς και από το σχολείο με ένα τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλή και ωφέλιμο για την υγεία. Τα παιδιά λατρεύουν να περπατούν ή να μετακινούνται με το ποδήλατό τους, καθώς έτσι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία ως προς την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια.

Είναι, επίσης, σημαντικό για την αυτονομία τους καθώς μεγαλώνουν. Η μετακίνηση προς και από το σχολείο συνοδευόμενη από μία ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αποτελεί σημαντική παράμετρο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία των μαθητών. Έχει αποδειχθεί ότι η καμπάνια συμβάλλει επιτυχώς στην ενίσχυση των αειφόρων τρόπων μετακίνησης και στη μείωση του CO2.

Εμείς παίξαμε, μάθαμε και διασκεδάσαμε με τον ΜΠΑΚΙ και αφού ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες οργανώσαμε μια βόλτα με τα ποδήλατά μας στον ποδηλατόδρομο Ηρακλείου και μαζί με τους γονείς ζωγραφίσαμε και ζωντανέψαμε τον «δικό μας» ΜΠΑΚΙ.

Φωτογραφίες